Trouwjurk
Inkorten
Je trouwjurk laten inkorten is nogal een precies “werkje”. Het mag niet mis gaan en de maten komen heel nauw. Het laten vermaken van je bruidsjurk besteed je dus het liefste uit aan een professional.

Een trouwjurk moet in 99 van de 100 gevallen ingekort worden. De meeste trouwjurken worden gemaakt op een lengte van 1.80 tot 1,90 meter.

Dat betekent dat voor de meeste bruiden de jurk te lang zal zijn….. Een jurk inkorten hoeft niet veel werk te zijn. Of een trouwjurk inkorten veel werk is, ligt aan de jurk. Hoeveel lagen moeten er ingekort worden bijvoorbeeld? Of een ander belangrijk punt is of de jurk een kanten rand heeft aan de onderkant.

Mocht dat het geval zijn, dan is de coupeuse daar al vlug anderhalf uur langer mee bezig dan met een jurk zonder kanten rand. De kanten rand wordt er eerst afgehaald, dan wordt de jurk korter gemaakt en dan wordt de kanten rand er vervolgens weer terug opgezet. Dat kost natuurlijk tijd.

Als een jurk veel lagen heeft, wordt elke laag apart verkort. Dus je begrijpt, hoe meer lagen hoe meer tijd het kost om de jurk op de goede lengte te krijgen.

Een basisverkorting kost de coupeuse ongeveer 2 tot 3 uren werk. Maar pin me hier niet op vast, het kan soms zelfs koter en soms dus ook iets langer duren.

Wij vermaken alle trouwjurken. Uiteraard degene die bij ons bruidsmodehuis Hartenvrouw Bruidsmode gekocht zijn, maar ook de bruidsjurken die bij onze collega’s gekocht zijn. Bijvoorbeeld omdat ons bruidsatelier in Almere gemakkelijker te bereiken is voor jou.